Snellaadpaal
U hebt maar een paar minuten nodig om uw elektrische auto voor 4/5 op te laden. Dit is mogelijk met een laadpunt dat op wisselstroom (DC) werkt. Het basisvermogen van deze wisselstroomlader bedraagt op zijn minst 15 kWh. De duurtijd voor het laden is hierdoor korter.
Snellaadpaal autosnelweg
De snelste laadpalen hebben zelfs een laadcapaciteit van 350 kWh. Jammer genoeg zijn er nog niet zoveel van deze snelle laadpunten in België. U kunt ze wel vinden langs de autosnelweg, op bepaalde openbare parkings en bij carpoolgelegenheden. U kunt hier tijd mee winnen of onderweg vlug elektriciteit bijtanken, maar de prijs die u hiervoor betaalt ligt heel wat hoger dan wat u betaalt aan een gewoon laadpunt. Het is aan u om de afweging te maken voor welke oplossing u kiest.
Plugnet is een betrouwbare partner voor het installeren, onderhouden en beheren van snellaadpalen. Hierbij hoeft u zichzelf geen zorgen meer te maken over uw snellaadinstallatie. Zo hebt u meer tijd vrij voor de kerntaken van uw bedrijf. Uw klanten zullen u dankbaar zijn!
Snelladers: ideaal voor onderweg!
Snelle laadpalen zijn bedoeld voor alle plaatsen waar u met uw elektrische wagen niet lang parkeert. Dit kan aan een wegrestaurant, een broodjeswinkel of een tankstation zijn. U heeft hier maar een korte laadtijd en die wilt u zo goed mogelijk benutten.
Tankstations
Traditionele tankstations zijn een prima plaats om snelladers te plaatsen. Ze zijn al bekend bij het grote publiek en dat is een voordeel. Door uw aanbod te vergroten kunt u klanten behouden die overgeschakeld zijn op elektrisch rijden. Zo vergroot uw gamma en kunt u iedere potentiële klant van dienst zijn.
Standplaatsen voor taxi’s
We hoeven u niet te vertellen dat taxichauffeurs veel op de baan zitten. Elk moment dat ze stilstaan, kan maar best nuttig gebruikt worden door de batterij van hun elektrisch voertuig op te laden. Zo kunnen ze zoveel mogelijk onderweg blijven.
Horeca
Wie lang op de weg is, stopt geregeld om een hapje te eten. Ook deze tijd kan nuttig gebruikt worden om de auto elektrisch op te laden.
Wat maakt een snellaadpunt snel?
Het woord snellaadpaal legt zichzelf uit. De auto is snel terug opgeladen. Maar wat is de techniek die hierachter zit?
Snelladers hebben een grote capaciteit. Het elektrisch vermogen kan rechtstreeks naar de batterij van de auto gevoerd worden. Ze werken op gelijkstroom waarbij het gebruik van een transformator niet nodig is. Een transformator is noodzakelijk bij een thuislaadpaal omdat deze aangesloten wordt op de wisselstroom van de elektrische installatie thuis. Dan is een transformator een must. Maar dit toestel vertraagt het laden.
Plugnet zoekt de best mogelijke laadinstallatie voor uw behoeften uit. Wat u nodig heeft, is het belangrijkste voor ons. Wij verzorgen niet alleen de plaatsing van de snellader, maar maken deze ook werkend en bieden hulp bij het beheer ervan.
Plugnet zorgt ervoor dat u steeds gebruikmaakt van de nieuwste technologie op gebied van snelladen. Het beheer gebeurt via een online dashboard en facturen worden verzorgd door een professionele backoffice.
Stekkers voor snellaadpunten
Wilt u zelf voor uw bedrijf en uw medewerkers en klanten een snellaadpunt laten installeren? Dan is het noodzakelijk dat deze laadpalen van de juiste stekkers worden voorzien. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende modellen en de elektrische auto’s waar ze voor worden gebruikt.
Tesla Supercharger
We spraken eerder al over de Tesla Supercharger. Deze heeft een eigen model stekker die enkel voor dit merk van wagen geschikt is. Dit laadpunt is dus enkel bedoeld voor wie met dit merk rijdt. Wie met een ander merk rijdt, kan de Supercharger niet gebruiken. De maximale capaciteit van dit laadstation bedraagt 120 kWh gelijkstroom. Voor de Tesla modellen S en X kunt u adapters gebruiken bij andere laadpunten. De Tesla Supercharger wordt vooral gebruikt voor de Tesla model 2. De Tesla model 3 is voorzien met een universele aansluiting (CSS) en die kunt u ook bij andere laadstations opladen.
Mennekes AC
De Mennekes AC is een wisselstroomstekker die enkel door Renault gebruikt wordt voor snelladen. De maximale capaciteit van de Mennekes bedraagt 43 kWh. Dit is de enige wisselstroomstekker die voor snelladen wordt gebruikt en dus de uitzondering op de regel vormt.
CCS
De CCS wordt het meest gebruikt als stekker voor snelladen. De meeste Europese merken zijn ervan voorzien. Het maximale vermogen bedraagt 350 kWh. Merken die voorzien zijn van een CCS-aansluiting zijn: Hyundai, BMW, Volvo, Audi, Jaguar, Volkswagen, Lucid, Mercedes, Chevrolet, Porsche, Smart, Honda, Rimac en de Tesla Model 3
CHAdeMO
Ook dit is een bekende stekker. U vindt hem vooral terug bij Aziatische elektrische wagens. De maximale capaciteit van deze stekker bedraagt Deze stekker wordt voornamelijk bij Aziatische automerken gebruikt. De stekker heeft een maximum vermogen van 150 kW DC. De CHAdeMO is geschikt voor merken zoals Toyota, Kia, Citroën, Peugeot, Nissan, Mitsubishi en Byd.